Loading...

Εναρκτήρια ομιλία του διεθνούς φήμης καθηγητή Δημήτριου Χριστοδούλου στο ACSTAC 2014

 

Θεσσαλονίκη, 13 Μαρτίου 2014

4ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας – ACSTAC 2014

Εναρκτήρια ομιλία του διεθνούς φήμης καθηγητή Δημήτριου Χριστοδούλου

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014, 10 π.μ.

Κλειστό Γυμναστήριο Κολλεγίου Ανατόλια

 

Με την ομιλία του Δημήτριου Χριστοδούλου, καθηγητή στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο ΕΤΗ της Ζυρίχης ξεκινούν οι εργασίες του 4ου Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης & Τεχνολογίας – ACSTAC 2014 που διοργανώνει το Κολλέγιο Ανατόλια από τις 14 έως 16 Μαρτίου 2014.

Στην ομιλία με τίτλο «Το Υφάδι του Χωροχρόνου» ο καθηγητής  Χριστοδούλου θα περιγράψει την ακολουθία ιδεών οι οποίες με εκκίνηση την εσωτερική γεωμετρία των επιφανειών του Gauss οδήγησαν στη γενική θεωρία της σχετικότητας του Einstein. Τον κ. Χριστοδούλου θα παρουσιάσει η Μαρία Σεραφειμίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια του ΑΠΘ.

Ο κεντρικός ομιλητής του ACSTAC 2014 θεωρείται από τους  κορυφαίους μαθηματικούς και φυσικούς στον κόσμο και έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με τα σημαντικότατα διεθνή βραβεία Mc Arthur, Bôcher Memorial Prize που αποτελεί την ανώτατη διάκριση της Αμερικανικής Μαθηματικής Εταιρείας, Tomalla και το Bραβείο Shaw γνωστό ως «Νόμπελ της Ασίας». Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών και εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Ακαδημίας  Επιστημών  των Η.Π.Α.

Η ομιλία του κ. Χριστοδούλου θα δοθεί στα αγγλικά.

 

Πρόγραμμα ομιλιών του ACSTASC 2014

 

Στο πλαίσιο του 4ου Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας συμμετέχει  επίσης μία εκλεκτή ομάδα ομιλητών:  

  • O Δημήτριος Ξυγαλατάς, Θρησκειολόγος και Γνωσιακός Ανθρωπολόγος, θα μιλήσει με θέμα «Πειραματική Ανθρωπολογία: Η Συνέργεια των Φυσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών στην Έρευνα Πεδίου» το Σάββατο 15 Μαρτίου στις 11 π.μ. στο Raphael Hall του Κολλεγίου Ανατόλια.
  • O Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος και Καθηγητής Γεωστρατηγικής και Τοποστρατηγικής θα μιλήσει με θέμα «Μαθηματικά, Στρατηγική και Επιστήμες» την Κυριακή 16 Μαρτίου στις 10 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο του Κολλεγίου Ανατόλια
  • Ο Αριστείδης Γωγούσης,  Δρ Φιλοσοφίας και καθηγητής Ρομποτικής στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης θα μιλήσει με θέμα «Το Ελιξίριο της Ανθρωπότητας: Φιλοσοφία, Επιστήμη, Τεχνολογία» την Κυριακή 16 Μαρτίου στις 12:30 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ανατόλια.

 

Όλες οι ομιλίες είναι ανοιχτές για το κοινό

 

Το Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας -  ACSTAC (Anatolia College Science & Technology Annual Conference) διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Κολλέγιο Ανατόλια. Φέτος συμμετέχουν περισσότεροι από 1.000 μαθητές από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Τουρκία, τη Μολδαβία και την Ινδία.

Το ACSTAC 2014 έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, του CERN, του EPS (Εuropean Physical Society) και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

 

 
 

Share